Gyakori kérdések

Hány napos verseny a Chrono Classic?
A 2024-es Chrono Classic a versenyzői igényeknek (és az eddigi hagyományoknak) megfelelően egynapos verseny, de nem érdemes kihagyni az esti záróbulit sem!

Milyen autókkal lehet részt venni a versenyeken?
Idén is Oldtimer és Open kategóriában várjuk az érdeklődőket. (Részletek a www.szuperkupa.hu oldalon, a sorozat szabályzatában olvashatóak.) Fontos feltétel, hogy minden kategóriában az induló járművek a közúti forgalomban részt vehetnek, érvényes műszaki vizsgával és kötelező biztosítással rendelkeznek. A P / I rendszám szabályos használata megengedett.

Mennyire szigorúak a nevezési határidők?
Az Oldtimer Szuperkupa amellett, hogy kellemes kikapcsolódást kínál, előre lefektetett szabályok szerint zajlik. A nevezési határidők betartása nagyon fontos, a kedvezményekkel csak pontos befizetés esetén lehet élni. Ellenkező esetben a nevezési díj visszautalásra kerül. A nevezés a verseny előtt egy héttel zárul, de érdemes kihasználni a kedvezményes időszakot.

Hogyan kell tájékozódni a túra alatt?
A verseny útvonalleírását az itinerfüzet tartalmazza. Ebben a füzetben minden kereszteződés, időellenőrző, áthaladás-ellenőrző és 1/100-as szakasz jelölve van. A pontok távolsága meg van adva a rajttól és az előző elágazástól is kilométerben és mérföldben. Ezen kívül tartalmaz egyéb tájékozódást segítő műtárgyat, hidat, alagutat, helység kezdetét, befejezését jelző táblát is. A versenyzőnek nem kell tudnia, merre jár, csak a következő kereszteződésre, elágazásra kell koncentrálnia.

Kapnak az autók azonosítót?
A verseny rendezősége által biztosított rajtszámokat, feliratokat a résztvevő köteles járművén a verseny idejére elhelyezni.

Hogyan versenyeznek az oldtimerek?
A verseny nem egy szokványos gyorsasági verseny, hanem adott idő alatt adott távolságot kell a résztvevőknek teljesíteni. Az adott versenyek kiírása tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat az itinerfüzettel, a menetlevéllel, a normál és 1/100-as szakaszokkal, különleges feladatokkal, valamint a büntetőpontokkal kapcsolatban.

Mik azok az 1/100-as szakaszok?
Olyan, előírt időre teljesítendő szakaszok, ahol rajtóra, fotocellák és mérőslagok segítségével mérik századmásodperc pontosan az autó haladását a rajt, a cél és az esetleges köztes pontok között.

Kell-e valamilyen speciális tulajdonsággal rendelkezni az induló autónak?
Az egyetlen ajánlott tulajdonság, hogy legyen üzembiztos, mert a versenyen előírt időket csak így lehet biztonságosan betartani. A versenyen való eredményes részvételhez előnyt jelent a pontosan működő kilométeróra, amely csak mechanikus lehet, de nélküle is teljesíthető a verseny. Két jó stopper és pontos karóra ajánlott a résztvevőknek, amelyek közül a speciális szakaszokon az Oldtimer kategóriában szintén csak mechanikus kiviteleket lehet használni. Open kategóriában megengedett a digitális, de ütemet nem adó stopper használata.

Az autómban csak mérföld óra van, jelent ez valamilyen hátrányt?
Nem, mert az itiner távolságadatai mérföldben is meg vannak adva.

Hogyan lehet nevezni versenyre?
A nevezési időszak januárban indul, a honlapunkon elérhető On-line űrlap segítségével lehet leadni a jelentkezéseket a megadott határidőig.

Milyen útvonalakon halad a túra?
A Chrono Classic 2024. április 6-án, szonmbaton reggel rajtol a mezőkövesdi Zsóry fürdőtől, és Egerbe érkezik a Bükk érintésével. A túra több mint 270 km-e során eddig nem érintett településekre is ellátogatunk.

Ki nyeri a versenyt?
Az előírt etapok és 1/100-as szakaszok, különleges feladatok teljesítését kiértékelve a verseny abszolút győztese az a csapat lesz, amelynek a verseny folyamán a legkevesebb a hibapontjainak összege. Díjazzuk az abszolút helyezettek mellett a Szuper kategória és az Open legjobbjait, illetve díjat kapnak az 1/100-as feladatok győztesei is.

Mit jelent a csapatnevezés?
A versenyen 3 autó legénysége alkothat csapatot az Oldtimer Szuperkupa szabályainak megfelelően.

Mit tartalmaz a nevezési díj?
1 autó / 2 fő részére a versenyen való teljes jogú részvételt, versenykellékeket, rajtszámot, itinert, ralitáblát. Valamint a verseny alatti teljes ellátást (szombat reggel péksütemény és kávé; büféebéd; büfévacsora korlátlan italfogyasztással). A díj a szállást nem tartalmazza, azt önállóan intézik a résztvevők.

Verseny közben honnan tudom meg a teljesített szakaszok eredményeit?
A Chrono Classic 2024 versenyen minden páros a megadott mobilszámra SMS-ben megkapja minden szakasz után a teljesített hibapontot, kizárólag tájékoztató jelleggel (hálózati lefedettség hiányában a szolgáltatás késhet). A versenynap végén, a versenyközpont hirdetőtábláján kerülnek az eredmények kifüggesztésre, illetve a verseny végén a díjkiosztó után kerül kifüggesztésre a végeredmény. Az eredmények a verseny után PDF formátumban letölthetők a weboldalról.

Be kell-e tartani a KRESZ-t?
A verseny sohasem tartalmaz olyan előírt átlagsebességet, amely esetén át kellene lépni a megengedett sebességhatárokat. A verseny minden pillanatában be kell tartani a KRESZ előírásait autóra és vezetőjére nézve egyaránt. A KRESZ súlyos megszegése esetén a rendező kizárhatja a versenyzőt a további küzdelemből.

© Chronomoto Kft. 2009-2024 - Minden jog fenntartva     Kontakt: auto@chronomoto.hu